Bruisballen maken

IMG_4447Vandaag laat ik zien hoe je deze verwennerij zelf kunt maken! Ik liep door de Tuinen en zag in deze winkel allerlei verschillende soorten bruisballen. De vraag of ik ze zelf ook kon maken borrelde bij mij al snel omhoog. Ik ben toen gaan zoeken naar de juiste ingrediënten. Veel spullen had ik al thuis liggen, waaronder een siliconen ijsblokjes maker in de vorm van hartjes! Hoe schattig! Zo besloot ik deze te gebruiken in plaats van een speciale mal te halen voor het maken van bruisballen. Zo maak ik vandaag mini bruisballetjes! Het voordeel hiervan is dat je hierdoor dit zelf ook makkelijker thuis kan maken als jij ook een siliconen ijsblokjesmaker in huis hebt!

Hieronder laat ik zien wat je nodig hebt om deze bruisballetjes te maken. Je kan dit recept ook aanhouden om grotere bruisballen te maken. Als je kleine bruisballetjes maakt dan kan je met dit recept ongeveer 14 bruisballetjes maken! Leuk voor thuis of om te geven als cadeau..aan je moeder voor Moederdag, aan je vriendin om haar te verrassen of voor Valentijnsdag!

IMG_4462Dit heb je nodig:
100 gram baking soda (verkrijgbaar in de supermarkten, waaronder Jumbo)
50 gram citroenzuur (verkrijgbaar via internet of een toko)
20 gram maizena (verkrijgbaar in de supermarkten)
5 druppels Kleurstof (Ik gebruikte rode kleurstof van Xenos)
3 druppels etherische olie (sinasappel, verkrijgbaar bij winkels als de tuinen of de Dio)
20 gram kokosolie
Optioneel: Glitters (gekocht bij Action)

Als extra verrassing heb ik in de bruisballen wat glitters gedaan, zodra de bruisbal in het water belandt dan wordt je verrast met gekleurd water, een heerlijke geur en glitters! Het is belangrijk dat er geen vocht komt bij de bruisballen, omdat vocht het bruisen activeert. Daarom bewaar ik mijn bruisballen in een glazen pot. Staat ook nog eens leuk in de badkamer!

Ik ben benieuwd of jij binnenkort deze schattige bruisballen maakt voor jezelf of misschien wel voor iemand anders! Have fun! 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *